النتائج 1 إلى 21 من 21

المطبخ المصرى ( 2) حلويات

المطبخ المصرى ( 2) حلويات

  1. #1
    تاريخ التسجيل
    Sep 2006
    الدولة
    فى ارض الله الواسعة
    المشاركات
    15,151
    أم على:

    المقادير:

    1/2 كيلوجرام عجينة مورقة (البف باستري)
    1/2 كوب زبيب
    1/2 كوب جوز مفروم خشنا
    1/2 كوب فستق حلبي مفروم
    3/4 كوب سكر
    4 كوب حليب
    25 غرام أو 1 ملعقة طعام زبدة
    ملعقة صغيرة فانيليا
    علبة قشطة أو قيمر
    الطريقة:

    - ترق عجينة البف باستري جيدا ثم تقطع الى أربعة مستطيلات متساوية.
    - تخبز هذه العجينة في صوان في فرن حرارته 180س (350 ف) في الطبقة الوسطى من الفرن، حتى تنتفخ الفطيرة وتحمر.
    - تخلط المكسرات مع بعضها.
    - يدهن طبق خاص بالفرن بالزبدة.
    - يقطع أحد مستطيلات الفطيرة باليد الى قطع متوسطة الحجم وتمد في الطبق ويرش سطحها بالمكسرات.
    - يقطع إثنان من المستطيلات وتفرد فوق طبقة المكسرات ثم ترش بما تبقى من خليط المكسرات.
    - توضع طبقة من البف باستري المقطع على الوجه.
    - يغلى الحليب مع السكر والزبدة وعلبة القشطة على النار، ثم يصبوا في الصينية وتوضع الصينية في فرن حرارته 180 س (350 ف) لمدة 5 دقائق وتقدم ساخنة.


    صوابع زينب:

    المقادير:

    400جم دقيق ابيض
    50جم دقيق سميط المخصص لعمل البسبوسة
    1ملعقة صغيرة خميرة جافة
    50جم جوز هند ناعم
    الشربات:
    1000جم سكر
    500جم ماء
    1ملعقة صغيرة عصير ليمون
    الطريقة:

    - يتم عمل الشربات باضافة السكر +الماء فى اناء عميق مع التقليب المستمر حتى تغلى ثم تضاف عصير الليمون
    ويترك الشربات حتى تبرد تماما.
    - يوضع الخميرة فى نصف كوب ماء فاتر وتترك فى مكان دافىء.
    - يوضع الدقيق + الجوز هند +دقيق السميط فى اناء عميق.
    - يتم وضع السمن فى اناء اخرى ويسخن على النارحتى يغلى ويضاف الى اناء الدقيق المخلوط مع التقليب حتى يذاب السمن نهائيا وبعد يضاف الخميرة المذابة ويتم العجن حتى تلف جميع اجزاء الخليط.
    - تحضر مبشرة ام منخل سلك كبير اى غربال ويخذ قطعة صغيرة من العجين باطراف الاصابع وتمسح على المنخول او الغربال ويلاحظ اثناء السحب ان قطعة العجين تلف الى اعلى الاصابع وتكرر العملية هذه حتى انتهاء العجين وتترك لمدة نصف ساعة حتى تتم عملية التخمير.
    - وبعد يتم تسخين وعاء به زيت ويتم تحمير الاصابع مع التقليب وبعد الحصول على اللون الذهبى المطلوب تصفى من
    الزيت وتوضع فى الشربات لمدة ربع ساعة وبعد تصفى من الشربات وتقدم دافئة.


    لقمة القاضى:

    المقادير:

    2/1 كوب سميد بسبوسة
    1 و 4/1 كوب ماء دافئ
    ملعقة طعام نشاء
    ملعقة طعام خميرة
    قليل من الملح والسكر
    مقاديرالشربات
    2 كوب سكر
    1 كوب ماء
    نصف ليمونة
    الطريقة:

    - نحضر الشربات بوضع مقادير الشربات معا على النار في قدر وتركها لتغلي معا.ويراعى أن يكون الشربات ثقيل
    - تضرب جميع المقادير بالخلاط ثم نتركها تخمر لمدة نصف ساعة.
    - نضع زيت غزير فى وعاء عميق ونتركة يسخن ثم نقطع العجين بمعلقة صغيرة ونضعها فى الزيت حتى تحمر ثم نضعها فى شربات بارد

    وبالف هنا وشفا

  2. #2
    تاريخ التسجيل
    Feb 2007
    الدولة
    حديقة الايمان
    المشاركات
    84
    شكرا على موضوعك الجميل ده ...اتمنالك النجاح والتوفيق دايما.

  3. #3
    تاريخ التسجيل
    Sep 2006
    الدولة
    فى ارض الله الواسعة
    المشاركات
    15,151
    اشكرك اختى على المرور
    وانتظرى المزيد باذن الله

    وبالهنا والشفا

  4. #4
    تاريخ التسجيل
    Sep 2006
    المشاركات
    4,391
    نجمة حبيبتى

    انا كدة باكل ع الريحة اييييييييييه الحاجات اللى تفتح النفس دى

    جميلة بجد وبعدين بقة احنا كدة بجد نعينك شيف بالمنتدى بس اختار شيف حلوانى ولا شيف طباخ؟

    ولا كلللللللله ههههههههههههههه بجد تسلم ايدك انا لما بيكون لية مزاج بحب فعلا اعمل حلويات وحاجات كدة

    بارك الله فيكى حبيبتى

  5. #5
    تاريخ التسجيل
    Sep 2006
    الدولة
    فى ارض الله الواسعة
    المشاركات
    15,151
    اشكرك اختى الغالية على المرور
    وبجد انتى بتسعدينى جداااااااا بمروك اللى بينور الموضيع بتعتى
    اما بخصوص الشيف لا بلاش عشان اعضاءء المنتدى مش يدعوا علية
    ههههههههههه

    بجد اشكرا على المرور وانتظرى المزيد من الحلويات باذن الله عشان خاطر عيونك

  6. #6
    تاريخ التسجيل
    Dec 2006
    الدولة
    هناااااااااااااااااااك
    المشاركات
    1,859
    وااااااااااااااااااااااااااو تســــــــــــــــــــلم ايـــــــــــــــــــدك يا نجمه على الاكلات الجميله اوى دى ....بصـــــــــراحه بحب ام على اوى طعمها يجنن .شكرا على الموضوع الجميل دا...اتمنالك مزيد من التوفيق والتميز .

  7. #7
    تاريخ التسجيل
    Sep 2006
    الدولة
    فى ارض الله الواسعة
    المشاركات
    15,151
    اشكرك اخى خالد على المرور الكريم
    وجربها وقول لى رايك

    وبالف هنا وشفا

  8. #8
    نجمه..

    تسلم ايدك يا قمر على احلى حلويات واللى بتشتهر بيها مصر جدا

    تسلم ايدك نجمه

  9. #9
    تاريخ التسجيل
    Sep 2006
    الدولة
    فى ارض الله الواسعة
    المشاركات
    15,151
    اشكرك ضى على المرور

    وبالف هنا وشفا

  10. #10
    تاريخ التسجيل
    Sep 2006
    الدولة
    مصرية وافتخر
    المشاركات
    4,140
    يا عينى على الحاجات اللى تفتح النفس

    بجد تسلم ايدك يا نجمة

    يا ترى هتقدمى لنا ايه فى المرة الجاية ؟؟؟؟؟

  11. #11
    تاريخ التسجيل
    Sep 2006
    الدولة
    فى ارض الله الواسعة
    المشاركات
    15,151
    اشكرك حبيبتى على المرور

    وبالف هنا وشفا

  12. #12
    واااااااااو

    ايده يا نجمه ايه الحاجات اللي تفتح النفس ديه

    ماليش دعوه انا عايزه من ده

    ال مساعده شيف انتي سوبر شيف


    تسلم ايدك يا قمر في انتظار المزيد طبعاا

  13. #13
    تاريخ التسجيل
    Sep 2006
    الدولة
    فى ارض الله الواسعة
    المشاركات
    15,151
    هههههههههههه
    سوبر شيف
    ربنا يسمحك

    مش تزعل عوزة من اى انت بس تطلب يا جميل

    اشكرك اختى الغالية على المرور

    وبالف هنا وشفا

  14. #14
    تاريخ التسجيل
    Sep 2006
    الدولة
    مصـــ(الحبيبه)ـــر
    المشاركات
    1,653
    بسم الله الرحمن الرحيم

    تسلم ايدك يا نجمه...

    فعلا تستحقى لقب شيف المنتدى...

    جزاك الله كل خير

  15. #15
    تاريخ التسجيل
    Sep 2006
    الدولة
    فى ارض الله الواسعة
    المشاركات
    15,151
    هههههههههههه

    حتى انت فجر

    ربنا يسمحك

    اشكرك على المرور الجميل

    الذى اسعدنى جداااااااااااااااا

    بالف هنا وشفا

  16. #16
    تاريخ التسجيل
    Aug 2007
    الدولة
    Egypt
    المشاركات
    5,203
    شكرا على الموضوع وان شاء الله نشوف المطبخ المصر (3)

    تقبلى تحياتى

  17. #17
    تاريخ التسجيل
    Sep 2006
    الدولة
    فى ارض الله الواسعة
    المشاركات
    15,151

    ماااااااااااشى يا مودددددددددددددى

    باذن الله

    اشكرك على مرورك الجميل

  18. #18
    تاريخ التسجيل
    Feb 2010
    الدولة
    مصر ام الدنيا
    المشاركات
    431
    الله الله

    والله رائع بجد بجد

    انا بحب وصفات الاكل اوى شكرا على مضوعك بس فى استفسار عن الجلاشات بلييييييييييييز تقولى نوع الجلاش المسكر

  19. #19
    تاريخ التسجيل
    Sep 2006
    الدولة
    فى ارض الله الواسعة
    المشاركات
    15,151
    خلاص باذن الله

    هجيب لك طريقة الجلاش

    اسعدنى مرورك الجميل


  20. #20
    تاريخ التسجيل
    Jan 2011
    الدولة
    محافظة دمياط
    المشاركات
    6,557
    مشكورة نجومة موضوع رائع
    14429imgcache - المطبخ المصرى ( 2) حلويات

  21. #21
    تاريخ التسجيل
    Sep 2006
    الدولة
    فى ارض الله الواسعة
    المشاركات
    15,151

    الاجمل هو مرورك غاليتى

    بالف هنا وشفا


المواضيع المتشابهه

  1. افكار جديدة لتنظيم المطبخ تخزين ادوات المطبخ بطرق جديدة حديثة عصرية
    بواسطة حنان المصرية في المنتدى الأثاث والديكور
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 2013-02-14, 07:19 AM
  2. حلويات الشكلاطة
    بواسطة نجمة في المنتدى وصفات واكلات صحية وشهيه
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 2012-03-25, 09:04 PM
  3. المطبخ المصرى............اكلات بس روعة
    بواسطة نجمة في المنتدى وصفات واكلات صحية وشهيه
    مشاركات: 40
    آخر مشاركة: 2010-09-16, 07:43 PM
  4. المصرى يخطف تعادل ثمين من النادى الأهلى فى الدورى العام المصرى 2010-2011
    بواسطة المايسترو ميسى في المنتدى الرياضة والالعاب الرياضية
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 2010-08-25, 02:22 PM
  5. حلويات للرمضان
    بواسطة روبينا في المنتدى اكلات وحلويات شهر رمضان
    مشاركات: 2
    آخر مشاركة: 2010-05-23, 01:59 PM

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •